Privacy beleid & Cookieverklaring

Algemeen

Calpam Belgium NV en Mazout.be SPRL (“CALPAM” of ‘wij’ of ‘ons’) is begaan met het waarborgen van de privacy en persoonsgegevens die verzameld worden van websitebezoekers, klanten, dealers, leveranciers en anderen (‘u’) in het kader van onze bedrijfsactiviteiten en op onze website in onze hoedanigheid van verwerkingsverantwoordelijke.

Uw privacy en de veiligheid van uw persoonsgegevens zijn belangrijk voor CALPAM. In onze werkwijze van handelen, zullen wij uw persoonsgegevens met zorg behandelen, in overeenstemming met de vigerende regelgeving inzake privacy, gegevensbescherming en gegevensbeveiliging. Gelieve dit privacy beleid te lezen om meer te weten te komen op welke manier wij uw persoonsgegevens verzamelen en verwerken.

In het beleid hieronder, zullen wij volgende aspecten toelichten:

  • Welke persoonsgegevens worden verzameld,
    Voor welke doeleinden kunnen we deze persoonsgegevens gebruiken,
  • Op welke juridische basis beroepen we ons om uw persoonsgegevens te verwerken,
  • Aan wie kunnen wij uw persoonsgegevens bezorgen,
  • Hoe lang houden wij u persoonsgegevens bij,
  • Welke rechten u bezit met betrekking tot uw persoonsgegevens,
  • Waar u terecht kan voor verdere vragen of opmerkingen.

Welke persoonsgegevens worden verzameld?

Via onze websites zullen wij in principe geen als persoonlijk identificeerbare informatie over u (‘persoonsgegevens’) verzamelen, tenzij u er vrijwillig voor opteert om deze aan ons te bezorgen door bijvoorbeeld te registreren, een vraag te stellen via e-mail of een vragenlijst in te vullen. Indien u wenst dat uw persoonsgegevens niet worden verzameld, gelieve ze dan niet naar ons te sturen.

Via onze website en andere communicatiemiddelen binnen onze bedrijfsactiviteiten kunnen wij volgende persoonsgegevens verzamelen:

  • Via onze contactformulieren verzamelen wij: uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en geslacht
  • Wanneer u ons contacteert via telefoon of e-mail verzamelen wij: uw naam, telefoonnummer en/of e-mailadres, adres en geslacht
  • Wanneer u online een bestelling plaatst, verzamelen wij: uw naam, adres, telefoonnummer, e-mail adres en geslacht
  • Om u onze nieuwsbrief door te sturen, hebben wij nodig: uw naam, telefoonnummer, e-mailadres, geslacht, business tankkaart en geboortedatum

Daarnaast kunnen wij ook uw IP-adres, favoriete tankstation(s) en huidige locatie verzamelen.

Niet-persoonsgebonden gegevens die automatisch verzameld worden. Wanneer u onze websites bezoekt, kunnen wij ook informatie verzamelen die niet als persoonlijk kan worden geïdentificeerd, waaronder, maar niet beperkt tot het type van uw internetbrowser en computerbesturingssysteem; domeinnaam van de website die u voordien hebt bezocht; het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd die u er doorbracht en de pagina’s die u hebt bekeken. Wij kunnen deze informatie gebruiken en binnen de Kuwait Petroleum Groep verspreiding om het gebruiken van onze websites te analyseren en om de inhoud ervan te verbeteren.

Voor welke doeleinden kunnen we deze persoonsgegevens gebruiken?

We zullen uw persoonsgegevens voor onderstaande doeleinden gebruiken:

  • Het zenden van marketing materiaal

Bijkomend zullen wij u marketing e-mails en online doelgerichte marketing, speciale aanbiedingen, al dan niet met betrekking tot toekomstige aanbiedingen of ander promotiemateriaal om u te informeren over de laatste nieuwtjes van ons die u zouden kunnen interesseren, sturen. U zal te allen tijde het recht hebben om u uit te schrijven voor deze communicaties door de uitschrijflink of andere instructies, aangegeven in de communicaties die wij zenden, te volgen.

  • Bijstand verlenen wanneer u ons telefonisch contacteert

Wij moeten bovenstaande noodzakelijke persoonsgegevens verwerken om u de uw bestelling te voltooien en voor de noodzakelijkheid van het contract. Wij kunnen uw persoonsgegevens ook gebruiken voor:

  • U te contacteren inzake een aanbieding of om andere bedrijfsbelangen te behartigen of om online enquêtes uit te voeren, zodat wij de wensen en profielen van onder klanten beter kunnen verstaan.
  • Uw bedrijfsbehoeften beter te verstaan, alsook het verbeteren van onze producten en diensten.

Aan wie kunnen wij uw persoonsgegevens bezorgen?

Delen binnen de groep

Aangezien de Kuwait Petroleum Group van vennootschappen ook buiten de Europese Economische Ruimte actief zijn, kan de informatie die u aan ons doorgeeft worden overgedragen buiten de Europese Economische Ruimte. Deze en alle andere overdrachten zullen veilig en enkel onder ons toezicht plaatsvinden.

Andere derde partijen

Uw persoonsgegevens mag voor marketingdoeleinden gedeeld worden met:

  • Banken
  • Officiële autoriteiten en andere derde partijen op grond van dagvaarding, vonnis of ander juridisch proces

Links naar andere websites

Deze website kan links bevatten naar andere websites die niet in handen, beheerd of onderhouden worden door ons. Wij kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor het privacy beleid van andere websites, noch voor de uitvoering van dit beleid, zelfs indien:

  • U toegang hebt verkregen tot de website van derde partij via een link op onze websites, of
  • U naar onze website werd doorverwezen via een link op de website van de derde partij.

Wij raden u aan om het privacy beleid van elke website die u bezoekt na te lezen en de eigenaar of operator te contacteren indien u hierover vragen of opmerkingen hebt.

Hoe lang houden wij uw persoonsgegevens bij?

Uw persoonsgegevens zullen worden bijgehouden voor zolang als nodig om het doeleinde waarvoor de persoonsgegevens aanvankelijk zijn verzameld te bereiken. Dit is in principe gelijk aan de duur van enige contractuele relatie of prestatie van een bepaalde dienst en voor elke periode daarna die wettelijk vereist of toegestaan is volgens toegepaste wetgeving.

Welke rechten bezit u met betrekking tot uw persoonsgegevens?

Onder de gegevensbeschermingswetgeving beschikt u, onder bepaalde voorwaarden, over het recht op toegang tot uw persoonsgegevens, alsook het recht op verbetering, aanvulling en/of verwijdering van foutieve gegevens. Indien u één of meerdere rechten wenst uit te oefenen, gelieve ons hiervan op de hoogte te stellen via het e-mailadres [email protected].

Wij zullen dan voldoende inspanningen leveren om de volgende nodige stappen te ondernemen:

  • U een kopie geven van de gegevens die u ons hebt bezorgd
  • Het bijwerken van onjuistheden in de gegevens die wij bezitten
  • Verwijdering van gegevens waarvoor wij niet langer een juridische basis hebben om te gebruiken.

Om onze inspanningen om uw verzoek in te willigen te vergemakkelijken, zou het helpen als u ons de context waarin u ons de persoonsgegevens heeft gegeven zou aangeven. Daarnaast heeft u het recht om u te verzetten tegen het gebruik en de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer deze verwerking is gesteund op toestemming en betrekking heeft op enige vorm van direct marketing door een aanvraag tot het intrekken van uw toestemming tot ons te richten. U kan ons ook verplichten om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken tijdens het onderzoeken van een klacht. Bovendien heeft u ook het recht om zich te verzetten tegen elke verwerking, inclusief profilering, gesteund op het gerechtvaardigd belang als juridische basis, tenzij onze redenen om deze verwerking uit te voeren zwaarder wegen dan enig nadeel van uw rechten en vrijheden.

Uw uitoefening van deze rechten is onderworpen aan een aantal vrijstellingen, teneinde het algemeen belang te beschermen (bv. Preventie of detectie van fraude). Indien u één van deze rechten uitoefent, zullen wij uw aanspraak nagaan en in de meeste gevallen antwoorden binnen een maand. Indien u niet tevreden bent met ons gebruik van uw persoonsgegevens of u bent het niet eens met ons antwoord op de uitoefening van één van bovenstaande rechten, heeft u het recht een klacht in te dienen bij uw Gegevensbeschermingsautoriteit. Binnen de wettelijke grenzen beschikt u ook over het recht om uw persoonsgegevens over de dragen naar een andere organisatie (gegevensportabiliteit)

Cookieverklaring

Wanneer u onze website bezoekt, kunnen wij cookies en andere automatische middelen van gegevensverzameling op uw computer opslaan. Een cookie is een klein tekstbestand dat tijdens uw bezoek aan een website op bijvoorbeeld uw computer, tablet of smartphone wordt geplaatst. Cookies kunnen u bij het volgend bezoek automatisch herkennen en ze kunnen u toestaan om een website aan te passen, zodat deze beter overeenkomt met uw interesses of om uw wachtwoord op te slaan, zodat u dit niet telkens opnieuw moet invullen. Indien u ervoor kiest om niet herkend te worden, gelieve de instellingen van uw internet browser te raadplegen om Cookies van uw computer te verwijderen, alle cookies te blokkeren of een waarschuwing te krijgen vooraleer een Cookie wordt geplaatst. 

Wat zijn cookies?

“Cookies” zijn kleine informatiebestanden die door de server van een website via de browser tijdelijk of permanent op uw computer of toestel worden opgeslagen. De cookies bevatten een unieke code die toelaat om uw browser te herkennen tijdens uw bezoek aan die website (dit is een “session” cookie) of ook tijdens latere bezoeken of bij later gebruik (dit is een “permanent” cookie).

Gebruik van cookies

De Website van Q8MAZOUT gebruikt verschillende soorten cookies:

  • Noodzakelijke cookies
    Deze cookies zijn onmisbaar om de Websites te kunnen bezoeken en om bepaalde onderdelen ervan te kunnen gebruiken. Deze cookies laten u bijvoorbeeld toe om te navigeren tussen de verschillende onderdelen van de Websites, of om formulieren in te vullen. Indien u deze cookies weigert zullen bepaalde onderdelen van de Websites niet of niet optimaal werken. Deze cookies zijn ingesteld wanneer u een formulier verstuurt, inlogt of communiceert met de Website op een andere manier dan door te klikken op een hyperlink.
  • Functionele cookies
    De functionele cookies zijn de cookies die het functioneren van de Websites vergemakkelijken en aangenamer maken en er voor zorgen dat u een meer gepersonaliseerde surfervaring krijgt. Het zijn bijvoorbeeld de cookies die uw taalvoorkeur onthouden, evenals de cookies die bijhouden of u reeds gevraagd werd om deel te nemen aan een enquête zodat u niet telkens opnieuw dezelfde enquête wordt voorgelegd.
  • Performantie cookies
    Dit zijn cookies die tot doel hebben om informatie te verzamelen over de manier waarop bezoekers de Websites gebruiken, zoals informatie aangaande de bezochte pagina’s of het aantal weergegeven foutmeldingen, teneinde het gebruik van de Websites te analyseren en te optimaliseren.
  • Targeting cookies
    Dit zijn cookies die tot doel hebben om advertenties aan te bieden die meer aansluiten bij uw interesses. Deze cookies worden ook gebruikt om het aantal keren dat je een advertentie ziet te beperken alsook ook de effectiviteit van de reclamecampagne te evalueren. Meestal worden deze cookies met onze toestemming geplaatst door reclamenetwerken.
  • Social Media Cookies
    Deze cookies worden gebruikt op basis van sociale media functies of wanneer u zelf gebruik maakt van social media extensie knoppen, bv. Like-knop op de website. Sociale media kenmerken en elementen zijn ofwel gehost door een derde partij of direct op onze website.

Overzicht gebruikte cookies

Hieronder vindt u een overzicht van de door Q8MAZOUT en derde-dienstverleners gebruikte cookies op deze Website. Dit overzicht van cookies werd laatst herzien op de datum zoals onderaan vermeld in deze Cookieverklaring. Toekomstige cookies gebruikt op de Website zullen van tijd tot tijd worden aangevuld in het overzicht hieronder.

First Party Cookies

De First Party Cookies, met name de cookies door Q8MAZOUT zelf geplaatst wat betreft deze Website, zijn:

  • CAKEPHP : deze cookie wordt gebruikt door het CAKEPHP framework voor het bewaren van sessie informatie van gebruikers. (bewaartermijn 4u.)
  • cb-enabled: deze cookie wordt aangemaakt voor de keuze van de gebruiker te onthouden of hij de Cookies heeft geaccepteerd. (bewaartermijn 1 jaar)

Third Party Cookies

The Third Party Cookies, met name de cookies door derde-dienstverleners geplaatst wat betreft deze Website, zijn:

  • __cfduid: ceci est un cookie placé par le fournisseur d’hébergement afin de permettre certaines fonctionnalités du Site Web (durée de conservation: 1 an)
  • _ga / _gat: Ce sont les cookies de Google Analytics utilisés afin de déterminer le nombre de visites sur le Site Web et d’examiner le comportement des utilisateurs. (durée de conservation : _ga : 2ans / _gat : 10 minutes)

Beheer van cookies

Als u ervoor kiest om niet herkend te worden, kunt u via uw Internet browser cookies van de harde schijf van uw computer wissen, alle cookies blokkeren of ervoor kiezen een waarschuwing te krijgen voordat cookies worden opgeslagen.

Indien u liever geen cookies op uw computer wil toelaten, vindt u in alle gebruikelijke browsers een optie om deze cookies uit te schakelen. In dat geval kan het mogelijk zijn dat u van sommige diensten op de Website geen gebruikt kunt maken.

Wijzigingen

Q8MAZOUT behoudt zich het recht voor om deze Cookieverklaring op elk moment te wijzigen. Het is uw verantwoordelijkheid om zelf regelmatig de toepasselijke Cookieverklaring door te nemen en de laatste versie hiervan in acht te nemen.

Deze Cookieverklaring werd het laatst gewijzigd en herzien op 19.04.2018.

Waar u terecht kan voor verdere vragen of opmerkingen.

We behouden het recht om dit beleid aan te passen, indien nodig, om bijvoorbeeld veranderingen in de wetgeving, regelgeving, nieuwe praktijken en procedures of vereisten die door de toezichthoudende overheid zijn opgelegd, na te leven. De meest recente versie is altijd beschikbaar via deze link. Wanneer deze tekst voor het laatst gewijzigd is, kan u terugvinden in het hoofd van het document. Wij verzekeren dat wij u op de hoogte zullen brengen van belangrijke veranderingen in het beleid.

Indien u vragen heeft of u wenst graag meer informatie, kan u een e-mail zenden naar [email protected]

U kan ook een brief zenden naar het onderstaande adres:
Calpam Belgium NV
T.a.v. Dienst Marketing
Vilvoordselaan 310

Snelle levering

Snelle levering van uw stookolie op de overeengekomen leveringsdag.

Prijs/kwaliteit

Stookolie van hoge kwaliteit aan onze goedkoopste mazout prijs.

Onze Laagste Prijs

De prijs van bestelling wordt geblokkeerd tot op de gekozen dag van levering.

HiQ Mazout

Beter behoud van rendement, en dus minder onderhoudskosten