Vragen over mazout?

Heeft u een vraag over onze stookolie prijzen? Vragen over stookolie? Waarom online mazout bestellen? Wilt u weten waarom onze stookolie goedkoper is? Over uw tank? Uw wettelijke verplichtingen op het vlak van milieu? Wij hebben alle courante vragen gegroepeerd. Staat uw vraag er niet tussen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Over Q8Mazout

Al meer dan 45 jaar verwarmt Q8Mazout meer dan:

 • 45.000 gezinnen.
 • 1.500 appartementsgebouwen.
 • 1.000 instellingen en ondernemingen.

Wij helpen u graag telefonisch verder via onze lokale contactpunten:

 • Q8Mazout Brussel: 02/268.10.16.
 • Q8Mazout Antwerpen: 03/248.82.62.
 • Q8Mazout Gent: 09/251.01.22.
 • Q8Mazout Luik: 0800/19.222.
 • Q8Mazout Charleroi: 071/45.59.75.
Ik ken mijn paswoord niet meer. Wat nu?

Om uw wachtwoord te resetten, ga naar de pagina ‘mijn account‘ en klik op ‘paswoord vergeten?’. U zal een mail ontvangen met een nieuw paswoord. Nadien kan u indien gewenst dit paswoord wijzigen op uw persoonlijke pagina.

Wist u dat u verbinding kunt maken met uw favoriete sociale netwerk Facebook, Twitter, LinkedIn of Gmail? Klik op het pictogram van het sociale netwerk waarmee u verbinding wilt maken en accepteer het privacybeleid.

Werkt het niet? Neem dan contact op met uw lokaal verkooppunt. Wij helpen u zo snel mogelijk verder.

Waarom online mazout bestellen
 • Het is de makkelijkste en snelste manier om te bestellen.
 • U kan op elk moment bestellen, en dit 7 op 7.
 • U kiest zelf de gewenste leverdatum.
 • U geniet van een voordelige on-line korting.
 • U betaalt maximum de nettoprijs die bepaald wordt op het moment van bestelling.
 • Uw korting wordt bepaald door de bestelde hoeveelheid en door de plaats van levering.
Tankgegevens

Het opvragen van informatie betreffende uw tankinstallatie zorgt er voor dat Q8Mazout de levering van mazout in alle veiligheid kan uitvoeren en met respect voor het milieu.

Deze informatie stelt ons bovendien in staat om te beantwoorden aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot het opslaan van mazout.

Wat zijn die wettelijke verplichtingen?

Klik hier voor onze pagina over wetgeving

Wat is het verschil tussen HiQ Mazout en HiQ Mazout Extra?

HiQ Mazout is een geadditiveerde mazout, wat zorgt voor een veel efficiëntere verbranding. Er is minder roetafzetting in uw ketel, en dus rendeert uw installatie beter. Resultaat: minder onderhouds- en reparatiekosten! En omdat u minder roet en CO2 uitstoot is dat ook goed nieuws voor het milieu.

HiQ Mazout Extra bevat bijna geen zwavel meer en dus zijn de SO2-emissies (zwaveldioxyde) tijdens de verbranding als het ware onbestaand. Deze kwaliteit stookolie met een laag zwavelgehalte is dan ook ideaal voor uw condensatieketel.

Kunnen jullie mijn tank volledig vullen bij levering?

Indien wij beschikken over al uw tankgegevens én er is een geldig overloopsysteem, dan kunnen wij uw tank volledig vullen. Het volstaat om tijdens uw online bestelling het vak ‘tank volledig vullen’ aan te vinken.

Wanneer moet ik Antigel bestellen?

Wij bevelen het gebruik van Antigel aan indien uw mazouttank zich buiten bevindt (of blootgesteld aan koude temperaturen) en bovengronds.

Onze chauffeur zal Antivries toevoegen tijdens de levering. Het is aanbevolen om 1L Antigel te gebruiken per 1.000L mazout.

Wat betekent de kortingscode? Waarom heb ik er geen recht op?

Bovenop de dagelijkse competitieve dagkortingen lanceert Q8Mazout op regelmatige tijdstippen tijdelijke promotie-acties.

Om hiervan niets te missen, aarzel niet om uw e-mail adres door te geven via het contactformulier.

Wanneer word ik geleverd?

U wordt geleverd op de dag die u zelf gekozen hebt tijdens uw online bestelling. Indien bijkomende informatie nodig is om u vlot te kunen leveren, vragen wij om dit ook zo te verduidelijken tijdens uw online bestelling. Wij doen ons uiterste best om in de mate van het mogelijke hiermee rekening te houden.

Indien dit toch onmogelijk zou blijken nemen wij contact met u op om samen op zoek te gaan naar een voor u geschikt alternatief.

Moet ik verplicht aanwezig zijn bij levering?

Is dit uw eerste bestelling bij Q8Mazout? Dan moet u inderdaad aanwezig zijn bij levering.

Opgelet! Indien uw tankinstallatie toegankelijk is voor onze chauffeur en u in orde bent met de wetgeving en reeds vooraf betaald hebt, hoeft u niet aanwezig te zijn voor een eerste levering.

U bent al geleverd geweest door Q8Mazout? Dan is het mogelijk om vooraf te betalen (online of via overschrijving). Bij ontvangst van uw voorafbetaling kunnen wij komen leveren tijdens uw afwezigheid.

Voor meer informatie, gelieve onze verkoopkantoren te contacteren.

Leveren jullie ook tijdens het weekend?

Tijdens de winterperiode leveren wij ook op zaterdag. Deze extra service zal gefactureerd worden aan officiële prijs samen met 50€ transportkosten per levering.

Ik ben in panne gevallen. Wat nu?

Geef uw bestelling online door en bel onmiddellijk nadien naar uw lokaal verkoopkantoor. Wij doen ons uiterste best om u zo snel mogelijk te leveren.

Wat zijn de verschillende betaalmogelijkheden?
 • Online betalen (kredietkaart of bancontact).
 • Betaling via bancontact aan chauffeur.
 • Via overschrijving bij ontvangst factuur (onder voorwaarden).
 • Abonnement gespreide betaling (Contacteer ons voor meer info).
Aan welke prijs word ik gefactureerd in geval van prijswijzigingen?

Q8Mazout garandeert u steeds de beste prijs. Inderdaad, uw prijs word geblokkeerd bij de bestelling en dit gedurende 4 werkdagen!

Ik heb online vooraf betaald en het bedrag van mijn factuur is verschillend

In bepaalde gevallen (geleverde hoeveelheid verschilt van bestelde hoeveelheid, daling prijzen,…) kan het bedrag op uw finale factuur verschillen van het reeds betaald bedrag:

 • Indien het factuurbedrag hoger is dan het voorafbetaald bedrag zal u een factuur krijgen met het resterende te betalen saldo
 • Indien het factuurbedrag lager is dan het voorafbetaald bedrag zal u een factuur krijgen met het saldo dat Q8Mazout u verschuldigd is:
  • indien u een terugbetaling wenst, gelieve contact op te nemen met uw regionaal verkoopkantoor
  • indien u geen terugbetaling wenst, zal het bedrag op uw klantenrekening bijgehouden worden en van een volgende factuur afgetrokken worden
Extra korting bij Q8Mazout en Q8?

Bestel stookolie, tank én winkel voordeliger met één enkele kaart

Ontdek de Beobank Q8 Kredietkaart: de kredietkaart die u korting oplevert. Hoeveel korting? Reken zelf even mee…

Hoe kan ik mijn factuur per e-mail krijgen?

Indien gewenst kunnen uw facturen per e-mail opgestuurd worden. Het volstaat om ons dit te communiceren via telefoon of via het online contactformulier.

Bovendien kan u steeds uw factuur downloaden via uw persoonlijke pagina op onze website, en dit vanaf enkele dagen na levering.

Ik krijg niet de prijs/korting die op de startpagina getoond wordt. Waarom?

Onze kortingen en prijzen zijn afhankelijk van het product, de bestelde hoeveelheid én het leveradres. Immers, onze distirbutiekosten zijn sterk afhankelijk van de leverzone.

De korting die getoond wordt op de startpagina is onze maximale dagkorting. Indien u hier niet van kan profiteren, betekent dit dat uw bestelling niet voldoet aan de voorwaarden om hieraan te voldoen. Niettemin blijft uw korting in elk geval zeer aantrekkelijk. Wij volgen de markt immers dagelijks van nabij op om u onze beste prijzen te kunnen aanbieden.

Kan Q8Mazout mijn verbruik opvolgen?

Q8Mazout biedt een systeem van automatische leveringen aan. Indien we over alle nodige gegevens beschikken, kunnen wij de hoeveelheid mazout bepalen die uw tankinstallatie per graaddag zal verbruiken. Dit laat ons toe om in te plannen wanneer en met welke hoeveelheid wij een volgende keer uw tank moeten vullen. Een geldig overloopsysteem zal verder zorgen voor een veilige levering.

U hoeft dus aan niets meer te denken, wij zorgen voor een vlotte en tijdige levering!

Snelle levering

Snelle levering van uw stookolie op de overeengekomen leveringsdag.

Prijs/kwaliteit

Stookolie van hoge kwaliteit aan onze goedkoopste mazout prijs.

Onze Laagste Prijs

De prijs van bestelling wordt geblokkeerd tot op de gekozen dag van levering.

HiQ Mazout

Beter behoud van rendement, en dus minder onderhoudskosten